Matematik
Haster..
18. februar 2007 af
miiiiiiia (Slettet)
Jeg sidder her med en opgave som lyder:
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højden h og grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1dm^3
A) Bestem h som funktion af r?
Nogle som kan hjælpe mig igang med den?? hmm
på forhånden tak..
En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højden h og grundfladeradius r. Glasset skal kunne rumme 1dm^3
A) Bestem h som funktion af r?
Nogle som kan hjælpe mig igang med den?? hmm
på forhånden tak..
Svar #1
18. februar 2007 af Sentinox (Slettet)
Volumenet af en kegle er givet ved
V = 1/3*b*h
Voluminet af kegle er i denne opgave det interessante, da det er denne del der kan indeholde vandet.
Du ved at V = 1 dm^3 = 1*10^(-3) m^3
Nu kan du altså udtrykke højden soim funktion af radius!
//Sentinox
V = 1/3*b*h
Voluminet af kegle er i denne opgave det interessante, da det er denne del der kan indeholde vandet.
Du ved at V = 1 dm^3 = 1*10^(-3) m^3
Nu kan du altså udtrykke højden soim funktion af radius!
//Sentinox
Skriv et svar til: Haster..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
