Matematik
isoler x
20. februar 2007 af
sdj (Slettet)
isoler x i udtrykket d+bx=ax+c. for hvilke værdier af a og b, kan dette ikke lade sig gøre?
Svar #1
20. februar 2007 af sdj (Slettet)
hvordan går jeg det?
Hvis jeg isoler x på lommeregneren får jeg:
0 = c - d + ax - bx
Hvis jeg isoler x på lommeregneren får jeg:
0 = c - d + ax - bx
Svar #2
20. februar 2007 af Sentinox (Slettet)
d + b*x = a*x + c <=>
d - c = a*x - b*x <=>
d-c = (a-b)*x <=>
x = (d-c)/(a-b)
Da x er givet ved en brøk, og en brøk ikke må have en nævner der er nul, er x ikke defineret for a-b = 0 => a=b
//Sentinox
d - c = a*x - b*x <=>
d-c = (a-b)*x <=>
x = (d-c)/(a-b)
Da x er givet ved en brøk, og en brøk ikke må have en nævner der er nul, er x ikke defineret for a-b = 0 => a=b
//Sentinox
Svar #3
20. februar 2007 af sdj (Slettet)
men forstår ikke lige det sidste "er x ikke defineret for a-b = 0 => a=b"
?
?
Skriv et svar til: isoler x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
