Matematik

Halveringskonstanten.

20. februar 2007 af LoneNing (Slettet)
Hvordan bevises halveringskonstanten?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2007 af JaXeGF (Slettet)

Ret simpelt:

b er startværdien, og for at få det halveret af det må vi skal have ½b sat ind i forskriften for en eksponentiel funktion. Den sætter vi ind på F(x)’s plads.

½b = b*a^x

(½b / b) = (b*a^x / b)

1 = a^x

Log(½) = Log(a^x)

Log(½) = x * Log(a)

--> (Logaritmiske regneregler)

(Log½) / log(a) = x

Dermed:

T½ = (Log½) / log(a)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2007 af JaXeGF (Slettet)

En enkelt skrivefejl:

1 = a^x = ½ = a^x

Selvfølgelig

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2007 af mathon

y = b*a^x

(1/2)b = b*a^X½

(1/2)=a^X½

a = (1/2)^(1/X½)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2007 af mathon

eller

X½ =ln(1/2)/ln(a) = -ln(2)/ln(a)

Skriv et svar til: Halveringskonstanten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.