Matematik
Hjælp
20. februar 2007 af
protein30 (Slettet)
Bestem den største y-værdi for andengradspolymiet
y=-x^2+4x+1
Vis hvordan du gør tak
y=-x^2+4x+1
Vis hvordan du gør tak
Svar #1
20. februar 2007 af dnadan (Slettet)
største y-værdi er i dette tilfælde ved toppunktet.., idet det er en 'sur' parabel...
Svar #2
20. februar 2007 af Mark-N (Slettet)
dy/dx = -2x+4
Da det er et toppunkt er dy/dx = 0.
0 = -2x + 4
x = 2
f(2) -2^2 +4*2 +1 = 5
Så er y 5.
Parablen er altid glad, når (x^2)'s hældningskoefficient er positiv. Når den er negativ smiler den ikke til dig. (Det er den reelle talmængde x tilhører).
Da det er et toppunkt er dy/dx = 0.
0 = -2x + 4
x = 2
f(2) -2^2 +4*2 +1 = 5
Så er y 5.
Parablen er altid glad, når (x^2)'s hældningskoefficient er positiv. Når den er negativ smiler den ikke til dig. (Det er den reelle talmængde x tilhører).
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
