Matematik
Hjælp Haster
21. februar 2007 af
protein30 (Slettet)
Bestem den største y-værdi for andengradspolymiet
y=-x^2+4x+1
Vis hvordan du gør tak
y=-x^2+4x+1
Vis hvordan du gør tak
Svar #1
21. februar 2007 af uksomi (Slettet)
Du skal formodentlig differentiere, funktionen. Har du lært at differentiere?
Svar #2
21. februar 2007 af Det-bare-mig (Slettet)
Du differentierer den og får så f'(x)=-2x+4. Hvis du finder dennes skæring med x-aksen, altså hvor f(x)=0, finder du, hvor hældningen er 0, og altså hvor grafen "vender"
Svar #3
21. februar 2007 af lany (Slettet)
Eller måske skal du bestemme y-koordinaten til toppunktet vha formlen til beregning af dette?
Skriv et svar til: Hjælp Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
