Matematik
differentialregning
21. februar 2007 af
pod (Slettet)
Har problem med en opgave. Ville blive rigtig glad hvis nogen kunne hjælpe..
-En stutteriejer skal ved hjælp af 600 m raftehegn bygge en rektangulær fold. Desuden skal del af hegnet anvendes til at dele folden i tre mindre folde med grænser prallelle med to af foldens sider. Hvad er det mindste mulige areal, han kan opnå for hele folden?
Hvis man tegner folden for jeg at 4x+2y=600 det kan reduceres til y=300-2x
A=xy erdetsammesom A=x*(300-2x)
?
-En stutteriejer skal ved hjælp af 600 m raftehegn bygge en rektangulær fold. Desuden skal del af hegnet anvendes til at dele folden i tre mindre folde med grænser prallelle med to af foldens sider. Hvad er det mindste mulige areal, han kan opnå for hele folden?
Hvis man tegner folden for jeg at 4x+2y=600 det kan reduceres til y=300-2x
A=xy erdetsammesom A=x*(300-2x)
?
Svar #1
21. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Skal arealet virkelig være det mindste mulige?
Derudover er du på rette spor. Gang ind i parentesen og bestem A'(x) og løs ligningen A'(x)=0.
Derudover er du på rette spor. Gang ind i parentesen og bestem A'(x) og løs ligningen A'(x)=0.
Svar #3
21. februar 2007 af pod (Slettet)
er ikke lige helt sikker..
A(X)=300x-2x^2
A'(x)=300-4x
når det sættes lig med nul får jeg 75.
er dét det største mulige areal?
A(X)=300x-2x^2
A'(x)=300-4x
når det sættes lig med nul får jeg 75.
er dét det største mulige areal?
Svar #4
21. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Nej, x er jo bredden af folden. Det indførte du selv i #0.
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
