Matematik

Vektor-tegning

22. februar 2007 af baloon (Slettet)
Hej, hvis jeg nu har, at

(3;6,5) = x(-1,3)+y(2,-1), hvordan kan man så tegne en illustration der viser resultatet?..jeg har beregnet x og y ud..men ved ikke lige hvordan man skal tegne og vise det?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2007 af Madsst (Slettet)

I det normale xy-plan vil man tegne linierne 3=-x+2y og 6,5=3x-y.

Svar #2
22. februar 2007 af baloon (Slettet)

dvs. da x=3,2 og y=3,1

så sætter jeg dem ind på x's og y's plads, men så kommer der bare til at stå 3=3 og 6,5 = 6,5 ?

Svar #3
22. februar 2007 af baloon (Slettet)

jeg havde personlig troet man skal tegne vektoren med koordinaterne (3;6,5)...men så kan jeg ikke komme videre
...det er måske ikke sån' det skal illustreres

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2007 af Madsst (Slettet)

Man kan gøre begge dele. I tegningen som jeg nævner ovenfor vil du se at linierne skærer hinanden i de fundne punkter, så det er en god ting at du får 3=3 og 6,5=6,5. Det viser dig at du har løst ligningssystemet.
En anden måde at lave et billede på er at tegne vektorerne. X og Y fortæller dig så hvor mange af vektor 1 henholdvis vektor 2 du skal bruge for at få (3;6,5).

Svar #5
22. februar 2007 af baloon (Slettet)

okay takker ;D

Skriv et svar til: Vektor-tegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.