Matematik
f(t) = 90*e^0,35*t
22. februar 2007 af
LeaBea (Slettet)
Når f(t) sættes til 50000, og jeg skal isolere t - hvordan skal jeg så gøre?
Svar #1
22. februar 2007 af Nicklas.sk (Slettet)
f(t)=90*e^0,35t , f(t)=50000
50000=90*e^0,35t <=>
50000/90=e^0,35t <=>
ln(50000/90)=0,35t<=>
t=ln(50000/90)/0,35
t˜18,06
..såfremt du mener e^(0,35*t)
50000=90*e^0,35t <=>
50000/90=e^0,35t <=>
ln(50000/90)=0,35t<=>
t=ln(50000/90)/0,35
t˜18,06
..såfremt du mener e^(0,35*t)
Svar #2
22. februar 2007 af ksoelund (Slettet)
Jg antager lidt her at der står 90*e^(0,35*t), ellers er det lige ud af landevejen.
Det første du gør er som du selv skriver at indsætte 50.000 på f(t)'s plads således:
50.000=90*e^(0,35*t)
Du tager så logaritmen på begge sider af lig med tegnet. Og udnytter regnereglerne for logaritmer:
ln(50.000)=0,35*t+ln(90)
trækker ln(90) fra på begge sider:
ln(50.000)-ln(90)=0,35*t
Dividerer med 0,35 på begge sider;
(ln(50.000)-ln(90))/0,35=t
t = 18,057
Det første du gør er som du selv skriver at indsætte 50.000 på f(t)'s plads således:
50.000=90*e^(0,35*t)
Du tager så logaritmen på begge sider af lig med tegnet. Og udnytter regnereglerne for logaritmer:
ln(50.000)=0,35*t+ln(90)
trækker ln(90) fra på begge sider:
ln(50.000)-ln(90)=0,35*t
Dividerer med 0,35 på begge sider;
(ln(50.000)-ln(90))/0,35=t
t = 18,057
Svar #4
21. april 2007 af Donald (Slettet)
Jeg har en opgave lidt alá den ovenstående, som jeg har problemer med:
F(t) = 1700/1+22*e^(-0,123*t) = 1000
Håber I gider hjælpe
F(t) = 1700/1+22*e^(-0,123*t) = 1000
Håber I gider hjælpe
Skriv et svar til: f(t) = 90*e^0,35*t
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
