Religion

11 i religion C

25. februar 2007 af Jerslev
Hej med jer

Jeg synes faget Religion på C er et utroligt interessant fag. Jeg læser med glæde alle teksterne og bruger gerne også meget arbejde i de ting, vi laver på klassen. Jeg fik 10 til sidste standpunktskarakter her engang i efteråret. Nu kommer det store spørgsmål så: Er der nogen af jer, der har fået 11 i religion (eventuelt årskarakter), og kan forklare, hvad I gjorde for at få det ekstra selvstændige arbejde ind i jeres forberedelse og/eller klassearbejde?

Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2007 af Allie (Slettet)

Har du spurgt din lærer om, hvad den forventer man skal kunne/gøre for at man får et 11-tal? Det er jo ofte lidt individuelt fra lærer til lærer, hvad de vil have, og derfor også lidt forskelligt hvad man skal gøre for at få det 10-tal, du allerede har opnået. Btw, godt gået. :)
Men jeg synes du skulle spørge din lærer, selvom det godt kan være lidt svært, men hvis du bruger samme indgangsvinkel som her, burde den kun kunne reagere positivt på det.

Svar #2
25. februar 2007 af Jerslev

#1: Jeg spurgte ham sidst vi fik karakterer, hvad jeg skulle gøre for at stige. Hans svar var noget i retningen af "skal du ikke liiiige tage det lidt roligt?", men det viste sig også, at han havde skrevet forkert karakter på mit karakterblad. Jeg havde på bladet fået 9, mens han havde skrevet 10 i sine papirer. Men jeg kan godt prøve at spørge ham igen i morgen - vil lige vende tilbage med hans svar. :)
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, det er lidt det samme, som hvis man skal have en høj karakter i de andre fag - vise overblik, være godt inde i stoffet, osv. Noget der trækker meget op er evnen til at perspektivere - sætte stoffet ind i en historisk, filosofisk eller samfundsmæssig kontekst. Jeg havde haft filosofi året før jeg havde religion, og der er *mange* ting man kan bruge til noget. At kunne forholde sig sammenlignende til de forskellige religioner er heller ikke dårligt. Og ikke mindst at kunne se objektivt (eller religionsfænomenologisk, som fagudtrykket vist er) på begreberne - vi havde en pige i vores klasse, der vidste en masse om religion, men ikke kunne lade være med at se alle de tekster vi læste fra hendes eget religiøse synspunkt (udpege logiske modsigelser i Bibeltekster, historiske fejl i buddhismetekster, osv., hvilket er forholdsvist ligegyldigt når man bare undersøge selve religionen), og den slags trækker ned.

Brugbart svar (2)

Svar #4
25. februar 2007 af Allie (Slettet)

Ok. Glæder mig til at høre hans svar. Han burde da alt andet lige være glad for, at der er en, der interesserer sig for hans fag, og som gerne vil dygtiggøre sig i det. :)

Brugbart svar (2)

Svar #5
25. februar 2007 af Marcus (Slettet)

Jeg var så "heldig" at ende med at få 11 i årskarakter i faget. Sådan som jeg ser det er det som giver de helt gode karakterer i religion 3 ting:

1) Styr på de religiøse fagudtryk (fx tidsopfattelser, gudebilleder etc)

2) En grundlæggende viden indenfor filosofi. Jeg havde ligesom Waterhouse også haft filosfi, hvilket klart kun anvendes i religion.

3) Relevante perspektiveringer til andre religioner

Held og lykke med det :)

Brugbart svar (2)

Svar #6
25. februar 2007 af eksamenshaj (Slettet)

Jeg fik 11 i religion på b-niveau. Det handler om at kunne analysere teksterne godt og sætte dem i sammenhæng med religionen + andre religioner, ud fra en videnskabelig synsvinkel. Man skal udvise overblik (og benytte fagudtryk).
Det lyder som om, at du læser dine lektier og nyder det, så hvis du har tid, kan du jo supplere med stof selv.
Jeg har aldrig haft filosofi, men ved at det kan indgå i pensum og selvfølgelig er det beslægtet, men det behøves altså ikke, hvis man vil have gode karakterer.

Svar #7
26. februar 2007 af Jerslev

#4: Okay, nu har jeg snakket med ham. Hans hovedpointe var, at jeg skal udvise et større abstraktionsniveau - altså perspektivere tingene og sætte dem ind i en større sammenhæng.

#6: Har du et forslag til, hvad jeg eventuelt kan supplere stoffet med? Vi har en bog med tekster fra den buddhistiske tro (vi gennemgår buddhisme for tiden), men vi læser kun enkelte af teksterne - ville det være en mulighed at læse dem alle og så relatere de tekster, vi gennemgår på klassen, til de andre tekster?
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #8
26. februar 2007 af Dunnar (Slettet)

Hvis du flytter over på KG kan jeg da godt give dig lidt fif til hvordan man får 11 i religion hos Svende ;)

Svar #9
26. februar 2007 af Jerslev

#8: Naah, jeg holder mig til RG. ;)
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #10
27. februar 2007 af eksamenshaj (Slettet)

#7
Det kan godt være, at du kommer op i nogle af teksterne fra bogen, som I ikke har læst, så det er da en god ide. Men måske vil det være smartere at anskaffe sig en bred baggrundsviden om buddhismens forskellige variationer, så du kan perspektivere til det.
Vær godt inde i grundstoffet i dit eget emne.
Jeg mener, at vi havde en bog om Vajrayana buddhisme af af Lene Højholdt, som var ret interessant, men der findes andre typer af buddhisme, og hvilken bog der er væsentlig for dig, afhænger af Jeres tilgang.

Du kan jo også perspektivere på tværs af religionerne i forhold til medfølelse eller andet.

Held og lykke..

Brugbart svar (2)

Svar #11
28. februar 2007 af zjoz

Alle vil have en hoejere karakter! Og de fleste laerere vil svare det samme, naar du spoerger: "Hvordan faar jeg 11"? Mit svar er: "Biblioteket". Jeg sluttede af med et 11-tal, hvor min laerer var i tvivl om, det skulle vaere 11 eller 13. Hvis du kan lide faget saa meget, som du siger, saa saet dig ned paa din flade bag og saet dig til at laese om forskellige religioner og kritikken af dem fra nu af og til eksamen. Det var, hvad jeg gjorde, og jeg sluttede da ogsaa af med et paent 13-tal til eksamen. Derudover boer du koebe den bog, der hedder "Alverdens mytologier". Naar du har faaet skovlet en masse viden sammen, begynder du at se sammenhaenge, som du ikke saa foer, og du kan begynde at se 11-tallet for dig. MEN pas paa ikke at gabe over for meget paa en gang. Hver ting til sin tid!
Derudover slipper du ogsaa for at okse igennem pensum til eksamen. Skim det blot saa du har noget at knytte eksamensteksten til.

Da jeg startede med faget, havde jeg ingen viden om de forskellige religioner bortset fra det basale. Selv om jeg laeste meget, havde jeg masser af tid til at gaa i byen, spille fodbold og spille trommer. Det hele handler om planlaegning!

Held og lykke!

Svar #12
01. marts 2007 af Jerslev

#11: Ja, det er jo også i bund og grund, hvad de andre også har fortalt. Ekstra viden vil give ekstra indsigt og man vil opnå sammenhænge, man ikke har kunnet se før.

Jeg har faktisk bogen 'Alverdens Mytologier'. :)
- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: 11 i religion C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.