Matematik

Haster..

25. februar 2007 af 2raan (Slettet)
Har en meget underlig ligning, er der ikk en der kan forklare denne her for mig ?

k/ko=(1+r)^n

(k/ko)=(1+r)^n

(k/ko)^(1/n)=1+r

r = (k/ko)^(1/n) - 1

Svar #1
25. februar 2007 af 2raan (Slettet)

Altså hvordan den er fremført

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2007 af Allie (Slettet)

Hvad er det der k/ko? Hvilket emne hører ligningen under?

Svar #3
25. februar 2007 af 2raan (Slettet)

vi skal isoler r, og jeg forstår ikk den fremgangsmåde der er vist der :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2007 af sapiens (Slettet)

jeg går ud fra at filmen knækker mellem 2. og 3. trin?
kan du huske dine potensregneregler?
hvis du har et udtryk
x^n = y
hvordan vil du så isolere x?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2007 af gahle (Slettet)

k/ko=(1+r)^n

Venstre side sættes i parentes:

(k/ko)=(1+r)^n

begge sider opløftes i (1/n)

(k/ko)^(1/n)=(1+r)^(n*(1/n))
<=>
(k/ko)^(1/n)=1+r ^(n/n)
<=>
(k/ko)^(1/n)=1+r ^(1)
<=>
(k/ko)^(1/n)=1+r

r isoleres ved at subtrahere med 1 på begge sider:

r = ((k/ko)^(1/n)) - 1

Der skal sættes parentes om hele udtrykket, når du skriver på denne måde. Eller forstås det som, at (k/ko) er opløftet i ((1/n)-1)

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2007 af mathon

k/ko=(1+r)^n

(k/ko)^(1/n)=1+r

r = [(k/ko)^(1/n)] - 1



Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2007 af gahle (Slettet)

#6

er det ikke rimelig dårlig forklaring bare at afskrive, det han vil have forklaret?

Skriv et svar til: Haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.