Matematik
Haster
27. februar 2007 af
sasch3 (Slettet)
jeg har problemer med følgende opgave: find monotomiforhold oh ekstrema for funktionen f(x)=x3+x2+ax+b (talene er opløftet) på forhånd tak!
Svar #1
27. februar 2007 af mathon
f(x)=x^3+x^2+a*x+b
f'(x)=3x^2+2x+a
de kritiske x-værdier er for
f'(x)=0=3x^2+2x+a
altså
3x^2+2x+a=0
x=[-2-sqr(2^2-4*3*a)]/(2*3)
og
x=[-2+sqr(2^2-4*3*a)]/(2*3)
x=[-2-sqr(4-12*a)]/6
og
x=[-2+sqr(4-12a)]/6
f'(x)=3x^2+2x+a
de kritiske x-værdier er for
f'(x)=0=3x^2+2x+a
altså
3x^2+2x+a=0
x=[-2-sqr(2^2-4*3*a)]/(2*3)
og
x=[-2+sqr(2^2-4*3*a)]/(2*3)
x=[-2-sqr(4-12*a)]/6
og
x=[-2+sqr(4-12a)]/6
Svar #2
27. februar 2007 af sasch3 (Slettet)
hvad? jeg er desværre ikk ligge helt med på din forklaring??
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
