Matematik
Potensfunktion
28. februar 2007 af
Cristiano (Slettet)
Hej!
Jeg har en opgave uden hjælpemidler:
En funktion f er proportional med en potensfunktion, og f(2)=5 og f(4)=5/4
jeg ved, at forskriften for en potensfunktion: f(x) = b*x^a
fremskrivningsfaktoren a findes ved: (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
det giver -2
nu skal jeg finde b
5 = b * 2^-2
b = 5/0.25
b = 20
OK, så vidt, så godt..men har jeg gjort det rigtigt? og endnu vigtigere, opgaven er UDEN hjælpmidler, hvordan løser jeg det med logaritmer uden hjælpemidler? Håber på hjælp :)
Mvh
Jeg har en opgave uden hjælpemidler:
En funktion f er proportional med en potensfunktion, og f(2)=5 og f(4)=5/4
jeg ved, at forskriften for en potensfunktion: f(x) = b*x^a
fremskrivningsfaktoren a findes ved: (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
det giver -2
nu skal jeg finde b
5 = b * 2^-2
b = 5/0.25
b = 20
OK, så vidt, så godt..men har jeg gjort det rigtigt? og endnu vigtigere, opgaven er UDEN hjælpmidler, hvordan løser jeg det med logaritmer uden hjælpemidler? Håber på hjælp :)
Mvh
Svar #1
28. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
Du indtegner punkterne på et dobbeltlogaritmisk papir, for derefter at aflæse a og b.
Svar #2
28. februar 2007 af Cristiano (Slettet)
Nårh ja, hehe..den havde jeg godt nok ikke lige tænkt på, takker!
Skriv et svar til: Potensfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
