Matematik
Differentialligningen *HASTER*
01. marts 2007 af
Splitt (Slettet)
Bestem det andengradspolynomium, der er løsning til differentialligningen:
y''-4y'+5y=5x^2+7x
- Nogen der evt. kunne hjælpe?
- På forhånd TAK ;)
y''-4y'+5y=5x^2+7x
- Nogen der evt. kunne hjælpe?
- På forhånd TAK ;)
Svar #2
01. marts 2007 af Splitt (Slettet)
Syntes ikke rigtig jeg kan få den til at gå op!!
Evt. lidt mere hjælp ?
Evt. lidt mere hjælp ?
Svar #3
02. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Det er bare at gøre som beskrevet i #1.
Du har, at
 = ax^2 + bx + c \\ y'(x) = 2ax + b \\ y''(x) = 2a $)
Så indsætter du bare og reducerer, og så kan a, b, og c bestemmes ved at sammenligne med venstresiden af ligningen!
Det er bare at gøre som beskrevet i #1.
Du har, at
Så indsætter du bare og reducerer, og så kan a, b, og c bestemmes ved at sammenligne med venstresiden af ligningen!
Skriv et svar til: Differentialligningen *HASTER*
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
