Matematik

Smeden

01. marts 2007 af BillyTheKiddy (Slettet)
Hejsa.

I skal lige hjælpe mig at løse denne opgave.

Hvor skal man bøje en 70 cm. metalstang i en ret vinkel således at afstanden mellem endepunkterne bliver 60 cm?

Min lærer sagde vist man kunne få hjælp ved at bruge Pythagoras sætning, men jeg er ikke helt sikker på hvordan.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2007 af me_strix (Slettet)

c^2 = a^2 + b^2

c = 60

60^2 = a^2+b^2

a+b = 70 <=> a = 70 - b

60^2 = (70-b)^2+b^2

0 = 2b^2-140b+70^2-60^2

isolere b som en almindelig 2.gradsligning. Du for 2 resultater fordi der er to svar:) For at finde a1 og a2 trækker du henholdsvis b1 og b2 fra 70..


Svar #2
01. marts 2007 af BillyTheKiddy (Slettet)

Forstår ikke helt, hvor kommer -140b fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2007 af badooo (Slettet)

(70-b)^2 = (70-b)*(70-b) , kan du se det nu?

Svar #4
01. marts 2007 af BillyTheKiddy (Slettet)

næ..hvordan kan 70*70 blive 140?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2007 af badooo (Slettet)

Når du ganger en parantes ind i en anden parantes, ganger du hvert led fra første parantes med hvert led fra anden parantes, præcis som #1 viser dig.

(70-b)*(70-b)

Først siger vi 70*70 = 4900
Så tar vi 70*(-b) = -70b

Vi har nu ganget igennem med 70 fra første parantes.

Så siger vi -b*70=-70b
Og til sidst: -b*(-b)=b^2

Dvs. (70-b)^2 = (70-b)*(70-b) = 4900-70b-70b+b^2 = 4900 - 140b + b^2, hvis jeg altså lige har min hovedregning iorden ;)

Svar #6
05. marts 2007 af BillyTheKiddy (Slettet)

I må lige hjælpe mig igen :)

Kan ikke komme videre herfra
0 = 2b^2-140b+70^2-60^2

Kan godt regne 2.gradsligningen ud, men hvad skal jeg så gøre med de punkter jeg har fået?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2007 af me_strix (Slettet)

Som jeg forklarede dig i #1 er der to løsninger.

Hvis du har en retvinklet trekant er c=60 og a+b=70, dvs. du skal finde a og b. I 2.gradsligningen

0 = 2b^2-140b+70^2-60^2

finder du selvfølgelig b. Der er to forskellige resultater fordi der er to forskellige løsninger til din opgave (Du skal skrive begge to). Når du så kender b kan du finde a vha. a+b=70...

Skriv et svar til: Smeden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.