Matematik
math
01. marts 2007 af
fysikeren (Slettet)
Hej,, kan jeg få hjælp til den her opgave
Beregn de ubekendte stykker i trekantABC, når det gælder at B= 43,7grader, C=74,3grader og lille a= 65,35
Beregn de ubekendte stykker i trekantABC, når det gælder at B= 43,7grader, C=74,3grader og lille a= 65,35
Svar #1
01. marts 2007 af pjay (Slettet)
du kender også den sidste vinkel da vinkelsummeni en trekant alid er 180grader
når du har fundet A vil jeg foreslå at du bruger sinusrealtionene til at bestemme de sidste to sider d.v.s
a/sin(A)=b/sin(B) <=> a*sin(B)/sin(A)=b
a/sin(A)=c/sin(C) <=> a*sin(C)/sin(A)=c
så har du bestemt alle de ukendte stykker
når du har fundet A vil jeg foreslå at du bruger sinusrealtionene til at bestemme de sidste to sider d.v.s
a/sin(A)=b/sin(B) <=> a*sin(B)/sin(A)=b
a/sin(A)=c/sin(C) <=> a*sin(C)/sin(A)=c
så har du bestemt alle de ukendte stykker
Skriv et svar til: math
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
