Matematik
fire cifre
02. marts 2007 af
Sannaen (Slettet)
4) Solve the following logarithmic equations, giving your answer to 4 d.p.: (Løs følgende og få fire decimaler)
a) log7x = 2.9
b) ln2x = 1.5
c) lnx + ln2x = 3.6
d) ln (x^2/2) – lnx = 0.7
e) log(4t-3) =0.9
f) log3t + 3logt = 2
g) 2ln (2/x) - ½lnx = -1
SKAL BRUGE LOMMEREGNER
HAR EN TI- 84 Plus
Når jeg løser eks. a:
a) solve(log(7*x)-2.9,x,5 = 113.4755
Men kan det passe ??!
a) log7x = 2.9
b) ln2x = 1.5
c) lnx + ln2x = 3.6
d) ln (x^2/2) – lnx = 0.7
e) log(4t-3) =0.9
f) log3t + 3logt = 2
g) 2ln (2/x) - ½lnx = -1
SKAL BRUGE LOMMEREGNER
HAR EN TI- 84 Plus
Når jeg løser eks. a:
a) solve(log(7*x)-2.9,x,5 = 113.4755
Men kan det passe ??!
Svar #1
02. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
a) 10 ^ (x+1) = 70
c) 3(10^2x) = 750
Skal disse to så løses på en helt anden måde ? Eller er det korrekt at bruge solver metoden her også?
c) 3(10^2x) = 750
Skal disse to så løses på en helt anden måde ? Eller er det korrekt at bruge solver metoden her også?
Svar #2
02. marts 2007 af ibibib (Slettet)
#0. Det er korrekt:
log(7x) = 2,9 <=>
7x = 10^2,9 <=>
x = 10^2,9/7 = 113,4755
log(7x) = 2,9 <=>
7x = 10^2,9 <=>
x = 10^2,9/7 = 113,4755
Svar #3
02. marts 2007 af ibibib (Slettet)
#1 Du kan benytte solver eller:
10^(x+1) = 70 <=>
x+1 = log(70) <=>
x = log(70)-1 = 0,8451.
I begge opgaver kan du altså benytte solver eller du kan beregne løsningerne ved at udnytte at log(x) og 10^x er hinandens omvendte funktioner og dermed ophæver hinanden.
10^(x+1) = 70 <=>
x+1 = log(70) <=>
x = log(70)-1 = 0,8451.
I begge opgaver kan du altså benytte solver eller du kan beregne løsningerne ved at udnytte at log(x) og 10^x er hinandens omvendte funktioner og dermed ophæver hinanden.
Skriv et svar til: fire cifre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
