Matematik

Celsius og Fahrenheit - Mig der har misforstået det?

03. marts 2007 af Koppel (Slettet)
Jeg har fået en aflevering, hvor noget af den handler om fahrenheit og celcius.
Jeg har så fået en formulering jeg ikke forstår:

"Opstil en tabel over forbindelsen mellem Celcius of fahrenheit med heltalige temperaruere i begge skalaer. Vis, at 5 Celcius-grader svarer til 9 fahrenheit-grader, når man lægger de to skaler ved siden af hinanden"

Hvordan kan 5C nogensinde svare til 9F?

Håber i kal hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2007 af ibibib (Slettet)

Du må da skrive hele opgaven.

Svar #2
03. marts 2007 af Koppel (Slettet)

Hele opgaven?
Jamen det er alt jeg får opgivet mht. den opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2007 af ibibib (Slettet)

Det er ikke rigtigt.

Svar #4
03. marts 2007 af Koppel (Slettet)

Hvad mener du?
Altså skal jeg skrive hele opgaven?
Den fylder rigtig meget.

Jeg får at vide hvad vands fryse- og kogepunkt.
Frysepunkt: C = 0C - F = 32F
Kogepunkt: C = 100C - F = 212F

Derudover: "Du er på rejse .... Ønsker derfor en oversættelse fra F til C, dvs. i koordinatsystemer skal x-aksen afbilde F, og y-aksen C. Sammenhængen mellem de to skalaer er lineær"
"Angiv koordinaterne til de topunkter i koordinatsystemet, som er angivet overfor, og den rette linje går igennem. Bestem en regneforskrift for C som funktion af F. Tegn det grafiske billede af funktionen"
- Dette er gjort. (går ud fra forskriften er C=(F-32)/1.8)

Herefter kommer det med "Opstil en tabel..."

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2007 af ibibib (Slettet)

Forskriften bliver C = 5/9·F-17,7778.

Sidste del betyder at hvis temperaturen siger med 5 grader C så er temperaturen steget med 9 grader F.

Svar #6
04. marts 2007 af Koppel (Slettet)

Hvor har du fået 17,7778 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2011 af vhar1travlt (Slettet)

 ibibib du skal edersparkme stoppe, det er C = (F-32)x5/9. Du er da ikke for smart. Også selvom det er 4 år siden du skrev det


Brugbart svar (2)

Svar #8
07. marts 2011 af mathon

                       F = 1,8·C + 32

                       ΔF/ΔC = 1,8 = 18/10 = 9/5


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2011 af vhar1travlt (Slettet)

-.-


Skriv et svar til: Celsius og Fahrenheit - Mig der har misforstået det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.