Matematik
Andengradsligning
04. marts 2007 af
Thingyman (Slettet)
Skal have lavet en andengradsligning:
"Liniestykket AB er af C delt i det gyldne snit. Bestem længden af AC, når længden af BC er 13."
AB/AC = AC/BC
x+13/x = x/13
...
0 = ...
Jeg kan ikke komme videre herfra. Alt hjælp er værdsat :)
"Liniestykket AB er af C delt i det gyldne snit. Bestem længden af AC, når længden af BC er 13."
AB/AC = AC/BC
x+13/x = x/13
...
0 = ...
Jeg kan ikke komme videre herfra. Alt hjælp er værdsat :)
Svar #1
04. marts 2007 af ibibib (Slettet)
(x+13)/x = x/13
(x+13)·13 = x²
13x+169 = x²
-x²+13x+169 = 0
(x+13)·13 = x²
13x+169 = x²
-x²+13x+169 = 0
Svar #2
04. marts 2007 af Thingyman (Slettet)
Mange tak. Kan du så fortælle mig om følgende er korrekt?:
A=-1
B=13
C=169
D=13^2-4*(-1)*169=845
X = -13 +- kvadratroden af 845 / 2*(-1) = -8,03 og 21,03
A=-1
B=13
C=169
D=13^2-4*(-1)*169=845
X = -13 +- kvadratroden af 845 / 2*(-1) = -8,03 og 21,03
Svar #4
04. marts 2007 af Thingyman (Slettet)
Jeg kan nemlig ikke få kontrollen tl at passe med 0 :/
Skriv et svar til: Andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
