Matematik
Hjælp til lidt vektorregning
05. marts 2007 af
faceless2 (Slettet)
Der er bestemt to vektorer:
vektor a= (t over t+1) og vektor b= (-t over t+1)
Bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60 grader?
Håber der er nogle der kan hjælpe mig lidt med denne opgave. Er lidt blank.
vektor a= (t over t+1) og vektor b= (-t over t+1)
Bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60 grader?
Håber der er nogle der kan hjælpe mig lidt med denne opgave. Er lidt blank.
Svar #1
05. marts 2007 af feilodul (Slettet)
Der er en ligning der hedder
cos(vinklen(a,b)) = (a*b)/(|a|*|b|)
Det vil sige i dit tilfælde
cos(60) = (t*(-t)+(t+1)(t+1))/(sqr(2t^2+2t+1)*sqr(2t^2+2t+1))
og det bliver så
0,5 = (2t+1)/(2t^2+2t+1)
og så kan du forhåbentlig selv resten...
cos(vinklen(a,b)) = (a*b)/(|a|*|b|)
Det vil sige i dit tilfælde
cos(60) = (t*(-t)+(t+1)(t+1))/(sqr(2t^2+2t+1)*sqr(2t^2+2t+1))
og det bliver så
0,5 = (2t+1)/(2t^2+2t+1)
og så kan du forhåbentlig selv resten...
Svar #2
05. marts 2007 af faceless2 (Slettet)
#1 Jeg har fundet ud af det nu, men det er nu ikke det der jeg har fået, men har brugt den metode... Så ved ikke om det er mit eller dit der er rigtigt..
Svar #3
05. marts 2007 af feilodul (Slettet)
Hvis du har fået
t = (1-sqr(3))/2
t = (1+sqr(3))/2
så er det rigtigt
t = (1-sqr(3))/2
t = (1+sqr(3))/2
så er det rigtigt
Skriv et svar til: Hjælp til lidt vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
