Matematik

Isoler t

05. marts 2007 af LeaBea (Slettet)
20 = (8.80/(1+125*e^(-0.147*t))) + 14.17

Hvordan isolerer jeg t?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2007 af Jitterbug (Slettet)

Har du en cas-lommeregner?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2007 af Jitterbug (Slettet)

Tryk: solve(20 = (8.80/(1+125*e^(-0.147*t)))+14.17,t) på endten TI interantive eller voyage lommeregnere.

Svar #3
05. marts 2007 af LeaBea (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du mener?
Når jeg trykker solve på min lommeregner kommer der bare et tal frem

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2007 af dnadan (Slettet)

t er netop også et tal, men du løser ligningen:

20 = (8.80/(1+125*e^(-0.147*t))) + 14.17
<=>
20-14,17=(8.80/(1+125*e^(-0.147*t)))
<=>
5,83(8.80/(1+125*e^(-0.147*t)))
<=>
5,83*(1+125*e^(-0.147*t))=8,8
<=>
1+125*e^(-0.147*t)=8,8/5,83
<=>
125*e^(-0,147*t)=(8,8/5,83)-1
<=>
e^(-0,147*t)=((8,8/5,83)-1)/125
<=>
ln(e^(-0,147*t))=ln(((8,8/5,83)-1)/125)
<=>
-0,147*t=ln(((8,8/5,83)-1)/125)
<=>
t=ln(((8,8/5,83)-1)/125)/-0,147=37,4338



Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2007 af dnadan (Slettet)

lille rettelse:
20-14,17=(8.80/(1+125*e^(-0.147*t)))
<=>
5,83=(8.80/(1+125*e^(-0.147*t)))

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2007 af Jitterbug (Slettet)

Hmm det forstår jeg ikke?
Så skriv solve()med bogstaver og indsæt i formlen:)
Kan du det?

Skriv et svar til: Isoler t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.