Matematik

Ellipse

05. marts 2007 af jurs (Slettet)
Hej...

Nogle som kan hjælpe?

A)
Hvordan gør nab rede for at ellipsen kan beskrives ved ligningen

x^2 + 4y^2 - 4b^2 = 0?


b)
En ret linje l er bestemt ved ligningen
4x+3y-18 = 0 bestem retningsvektoren for l..??




Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2007 af mathon

1)
x^2 + 4y^2 - 4b^2 = 0

x^2 + 4y^2 = 4b^2

(x^2)/(4b^2)+(4y^2)/(4b^2) = 1

(x^2)/((2b)^2)+(y^2)/(b^2) = 1


b)
normalvektoren er (4,3)

retningsvektoren for linjen er tværvektor(4,3).

Du skal altså "hatte" (4,3)!

Skriv et svar til: Ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.