Matematik
Løs uligheden
07. marts 2007 af
corazón (Slettet)
jeg skal løse uligheden
5x^2 + 20x > 3
Her har jeg først lavet den om til en andengradsligning hvorefter jeg har fundet diskriminanten og rødderne?
5x^2 + 20x = 3 <=> 5x^2 + 20x - 3 = 0
d = 20^2 - 4 * 5 * (-3) = 460
x= (-20 +- (kvadratroden af 460))/(2*5) ={0.1448;-4,1448}
L=]-uendeligt;-4,1448[U]0,1448;uendeligt[
Er det helt forkert? Jeg kan ikke rigtig finde ud af at lave kontrol på det :/
5x^2 + 20x > 3
Her har jeg først lavet den om til en andengradsligning hvorefter jeg har fundet diskriminanten og rødderne?
5x^2 + 20x = 3 <=> 5x^2 + 20x - 3 = 0
d = 20^2 - 4 * 5 * (-3) = 460
x= (-20 +- (kvadratroden af 460))/(2*5) ={0.1448;-4,1448}
L=]-uendeligt;-4,1448[U]0,1448;uendeligt[
Er det helt forkert? Jeg kan ikke rigtig finde ud af at lave kontrol på det :/
Svar #2
07. marts 2007 af corazón (Slettet)
men hvordan kan man føre kontrol på sådan en ulighed? Det er altid dejligt at vise at man har kontrolleret det for at se om det er rigtigt :)
Svar #3
07. marts 2007 af badooo (Slettet)
Tegn grafen.
Du kan selvfølgelig ikke aflæse tallet 100%, men det giver et rimeligt godt indtryk af, om du har fået noget der passer.
Du kan selvfølgelig ikke aflæse tallet 100%, men det giver et rimeligt godt indtryk af, om du har fået noget der passer.
Skriv et svar til: Løs uligheden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
