Matematik

ligningsopgave

07. marts 2007 af martin232 (Slettet)
jeg skal løse en ligning,som ser sådan her ud:

2x^6 - 3x^3 - 9 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2007 af Madsst (Slettet)

sæt x^3=t, så du får at
2t^2-3t-9=0 og løs for t, dernæst x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jamen god fornøjelse med det da!

Du har måske problemer med den? Hvis det er tilfældet, så prøv at lav substitutionen x³ = u og se hvad du så kan komme frem til.

Svar #3
07. marts 2007 af martin232 (Slettet)

kan man ikke bare løse den, uden alle de der bogstaver. Jeg skal bare løse den på den hurtigeste og letteste måde.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2007 af Madsst (Slettet)

jeg tror du bliver nødt til at finde dig i nogle bogtaver.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

Matematik uden bogstaver er ikke matematik, det er regning. Desuden er der ingen lettere måde end den, vist i #1 og #2.

Skriv et svar til: ligningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.