Matematik
Hjælp til tangent regning
08. marts 2007 af
Nizzle (Slettet)
Hej allesammen
Jeg har et lille problem med en opgave.
Den lyder sådan her:
Linjerne m og l er bestemt ved
m: 3x+2y=12
l: 2x-y=1
Bestem koordinaterne til skæringspunktet mellem linjerne.
Jeg aner bare ikke hvordan den skal løses. Har en matematik bog men kan ikke finde noget om det.
Er der nogen der kan hjælpe?
Jeg har et lille problem med en opgave.
Den lyder sådan her:
Linjerne m og l er bestemt ved
m: 3x+2y=12
l: 2x-y=1
Bestem koordinaterne til skæringspunktet mellem linjerne.
Jeg aner bare ikke hvordan den skal løses. Har en matematik bog men kan ikke finde noget om det.
Er der nogen der kan hjælpe?
Svar #1
08. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Isoler y i begge ligninger, sæt dem lig hinanden, og isoler x. y findes så ud fra en af de to ligninger (ved at indsætte den fundne x).
Svar #2
08. marts 2007 af mizz-lizzy (Slettet)
Du sætter ligningerne lig med hinanden, og isolerer udtrykket for x.. dette udtryk sætter du så ind i ligningen, hvor du nu kan isolere y.. når su har en værdi for y, indsætter du den i udtrykket for x og beregner værdien for x.. så har du punktet (x,y)
Svar #3
08. marts 2007 af Nizzle (Slettet)
Altså sådan her?:
m: 3x+2y=12
2y=-3x+12
y=-1,5x+6
l: 2x-y=1
-y=-2x+1
??? Er det den rigtige vej?
m: 3x+2y=12
2y=-3x+12
y=-1,5x+6
l: 2x-y=1
-y=-2x+1
??? Er det den rigtige vej?
Skriv et svar til: Hjælp til tangent regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
