Matematik

det gyldne snit! S.O.S.

10. marts 2007 af odder93 (Slettet)
Jeg har fået til opgave at: (' '=kvadratroden)(a=det gyldne snit)

1) bevis at a=0.5('5'+1) er det samme som a-1=1/a

2) skriv den matematiske formel for Fibonacci tabellen

please hjælp...

tak på forhånd ^^

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=33545


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Ad 1)
Brute force!

Ad 2)
Det giver ikke mening! Mener du at du bliver bedt om at udlede et eksplicit udtryk for det n'te Fibonaccital? Hvis dette er tilfældet, kan du bruge induktion, idet du på ``magisk'' vis kender svaret og så vil eftervise det; se

http://en.wikipedia.org/wiki/Fibonacci_number

Svar #3
10. marts 2007 af odder93 (Slettet)

#1 tak for opg. 1 ^^ havde virkelig problemer med den...
men opg. 2 der har jeg brug for en formel der automatisk giver alle svarene i talrækken (tror faktisk min lære påpeger at jeg skal finde den ligning man ville bruge hvis man skulle programmere noget til at finde fibonacci talrækken) jeg kender godt den ligning som Mathon skrev, men min lære vil bare ikke godkende den...

hvis en eller anden kan komme i tanker om den eller kan finde ud af hvad den formel hedder.. please svar mig.

tak Mathon for uploadet ^^

Svar #4
10. marts 2007 af odder93 (Slettet)

#1 tak for opg. 1 ^^ havde virkelig problemer med den...
men opg. 2 der har jeg brug for en formel der automatisk giver alle svarene i talrækken (tror faktisk min lære påpeger at jeg skal finde den ligning man ville bruge hvis man skulle programmere noget til at finde fibonacci talrækken) jeg kender godt den ligning som Mathon skrev, men min lære vil bare ikke godkende den...

hvis en eller anden kan komme i tanker om den eller kan finde ud af hvad den formel hedder.. please svar mig.

tak Mathon for uploadet ^^

Svar #5
10. marts 2007 af odder93 (Slettet)

uups... kom vidst til at trykke på indsæt svar 2 gange -.-'

og Dominik Hasek jeg vil sige tak for din tid til linket... men jeg havde lidt svært med at tyde hvad der stod på den hjemmeside du linkede, men af hvad jeg tydede var der intet jeg kunne bruge :( men stadig tak ^^

Svar #6
10. marts 2007 af odder93 (Slettet)

jeg ved godt det er off-topic.. men hvilket skrive program bruger i når i kan skrive brøkstreger, potenser, kvadratrødder (bøjer man det ikke sådan? ) og alt det der andet?

jeg har det med at skizofrere i forummer xD

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Jeg bruger tekstbehandlingssystemet TeX [tæk]; eller rettere LaTeX [la'tæk], der er en stor samling af pakker som bygger over på TeX, da (plain) TeX kan være ganske svært at bruge, hvis man vil skriver andet end almindelig tekst.

Skriv et svar til: det gyldne snit! S.O.S.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.