Matematik

Tangent

10. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)
Hej i differentialligningen

dy/dx = -5x^4 * y^2, som skal gå igennem P(1;2)

Har jeg fundet at f(x) = kvadratrod(e^(-x^5) * 4e)

Er der nogen der kan hjælpe mig til at finde en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2007 af Jerslev (Slettet)

#0:

dy/dx = hældning på tangenten.

Du indsætter i differentialligningen:

dy/dx = -5*1^4 * 2^2 <=> dy/dx = -20

Du har nu hældningen på tangenten. Ligningen udregnes udfra punktet P:

y = ax+b <=> 2 = -20*1 + b <=> b = 22 =>

y = -20x+22

Svar #2
10. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

jeg store tosse!! .. hehe ;D self...

Svar #3
10. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

kan du så hjælpe mig med at finde definitionsmængden for f?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2007 af Jerslev (Slettet)

#3: Prøv at tegne grafen for f og se, om det ikke hjælper.

Svar #5
10. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

Hmm det gør det ikke rigtigt... men er der ikke en eller anden måde jeg kan udregne det på?

Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.