Matematik

f'

11. marts 2007 af Chabu (Slettet)
Hej

Jeg skal finde f' og jeg har funktionen
f(x) = x^2-1

Kan det passe at f' er x/(x^2-1) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2007 af jackson89 (Slettet)

f(x) = x^2-1 --> f'(x)= 2x

Svar #2
11. marts 2007 af Chabu (Slettet)

Er du sikker?

Min tvivl ligger i om man skal bruge indre og ydre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Der er ikke tale om en sammensatfunktion i dette tilfælde, funktionen f differentieres:
f'(x)=(x^2)'-(1)' = 2x

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2007 af janandersen (Slettet)

eller
lim(x^2-1 - (xo^2-1))/(x-xo) =
lim(x^2 - xo^2 - 1 + 1)/(x-xo) =
lim(x-xo)(x+xo)/(x-xo) =
2x, da x->x0

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2007 af jackson89 (Slettet)

Ja, jeg er 100% sikker :)

Svar #6
11. marts 2007 af Chabu (Slettet)

Så skifter opgaven lige karakter engang..

Jeg skal beregne kordinaterne til røringspunktet for tangenten y= 2x-2

Og funktionen den rører er x^2-1

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2007 af jackson89 (Slettet)

hvordan står opgaven formuleret i selve opgaven ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2007 af dnadan (Slettet)

løs:
t'(x)=f'(x) for at finde x-værdien for rørringspunktet, herefter findes y-værdien ved at indsætte den fundne x-værdi i enten f(x) eller t(x)



Svar #9
11. marts 2007 af Chabu (Slettet)

Funktionen f er givet ved forskirften
f(x) = x^2-1

En tangent til grafen for f har ligningen y= 2x-2

Beregn kordinaterne til røringspunktet for den nævnte tangent.

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. marts 2007 af jackson89 (Slettet)

Okay, se Svar #8 !

Svar #11
11. marts 2007 af Chabu (Slettet)

jep og takker for hjælpen til alle

Skriv et svar til: f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.