Matematik

(lnx)^2 = lnx^2?????

11. marts 2007 af est (Slettet)
Hey

Jeg har et meget pinligt spørgsmål... er (lnx)^2 = lnx^2?????

På forhånd tak..

// EST

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2007 af dnadan (Slettet)

nej... (ln(x))^2 skrives også som ln^2(x), dét du har skrevet er ln(x^2) svarende til 2*ln(x)

Svar #2
11. marts 2007 af est (Slettet)

Jeg skal bestemme:

e
S (1/(2sqrt(x)))^2 * (ln(x)^2)
1

jeg er ved at bestemme et omdrejningslegeme...

// EST

Svar #3
11. marts 2007 af est (Slettet)

> HJÆLP;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2007 af sapiens (Slettet)

med eller uden hjælpemidler? CAS (Ti-89)?

Svar #5
11. marts 2007 af est (Slettet)

med... Men jeg har kun en TI-84 +

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Vi må antage, at x > 0, hvis ikke andet er oplyst. Så er



Brug nu partiel integration, hvor du differentierer ln²(x) og integrerer 1/x.

Delvist svar:



op til en konstant, som går ud, da du arbejder med et bestemt integral.

Svar #7
12. marts 2007 af est (Slettet)

lige et enkelt opklaringsspørgsmål:

når g(x)=ln^2(x) er g´(x) så (1/3) ln^3 (x) ?????

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Nej, g'(x)=ln^2(x) og g(x)=1/3*ln^3(x)

Svar #9
14. marts 2007 af est (Slettet)

Mit problem er at jeg ikke kan finde ud af at differentiere ln²(x)! HJÆLP!

Skriv et svar til: (lnx)^2 = lnx^2?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.