Matematik
Grænseværdi
14. marts 2007 af
Madsst (Slettet)
Hejsa. Jeg har en grænseværdi her som helst skulle være 1. Nogen der kan hjælpe til med at forklare hvorfor hvis det er sådan?
lim(n!/[(n-k)!n^k]) for n gående mod uendeligt.
lim(n!/[(n-k)!n^k]) for n gående mod uendeligt.
Svar #2
14. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#1:
Okay, der skal måske lige en ekstra mellemregning til mellem 2. og 3. linje:
!n^k} \\ = \frac{n \cdot (n-1) \cdots 1}{(n-k) \cdot (n-(k+1)) \cdots 1 \cdot n \cdot n \cdots n\ (k\text{ gange})} \\ \frac{n \cdot (n-1) \cdots (n-(k-1))}{n \cdot n \cdots n\ (k\text{ gange})} \\ = 1 \cdot (1 - 1/n) \cdots (1 - (k-1)/n) } $)
Okay, der skal måske lige en ekstra mellemregning til mellem 2. og 3. linje:
Svar #3
14. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Nu mangler der så lige et lighedstegn, men det kan du vel godt abstrahere fra! ;-)
Nu mangler der så lige et lighedstegn, men det kan du vel godt abstrahere fra! ;-)
Skriv et svar til: Grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
