Matematik
tangens
14. marts 2007 af
idababy (Slettet)
et lille hurtigt spørgsmål.
jeg ved at tangens (A) = a/b
og jeg ved at b er 15, og vinklen (store A) er 38 grader.
hva skal jeg gøre nu? isolere eller hvordan gør jeg?
b kender jeg ik.
(ps. mit c er 90 grader) altså vi snakker en retvinklet trekant :)
jeg ved at tangens (A) = a/b
og jeg ved at b er 15, og vinklen (store A) er 38 grader.
hva skal jeg gøre nu? isolere eller hvordan gør jeg?
b kender jeg ik.
(ps. mit c er 90 grader) altså vi snakker en retvinklet trekant :)
Svar #1
14. marts 2007 af Duffy
Først: Hvordan kan du sige "jeg ved at b er 15"
og så i næste sætning sige "b kender jeg ik."???????!!
tan(A) = a/b
formlen er OK.
Ved at bruge lignings-løsningsreglerne
fås (forudsat at b ikke er nul):
tan(A) = a/b
<=>
b·tan(A) = (a/b)·b
<=>
b·tan(A) = a
og så i næste sætning sige "b kender jeg ik."???????!!
tan(A) = a/b
formlen er OK.
Ved at bruge lignings-løsningsreglerne
fås (forudsat at b ikke er nul):
tan(A) = a/b
<=>
b·tan(A) = (a/b)·b
<=>
b·tan(A) = a
Svar #2
14. marts 2007 af idababy (Slettet)
det var ogs en fejl. der sku stå at a kender jeg ikke.
det er b der er 15, så det er den jeg kender.
hvordan skriver jeg det på lommeregner?
altså tan(38)*15(som er b) og hva så?
jeg skal nemlig måle flagstangens højde.
det er b der er 15, så det er den jeg kender.
hvordan skriver jeg det på lommeregner?
altså tan(38)*15(som er b) og hva så?
jeg skal nemlig måle flagstangens højde.
Skriv et svar til: tangens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
