Matematik
Cirkelskæring (b-niveau)
16. marts 2007 af
Moey (Slettet)
Hejsa jeg sidder helt fast (og er ikke særlig skarp til cirkelregning), så jeg håber i kan hjælpe mig.
Jeg har følgende cirkel: (x+1)^2+(y-3)^2=(kvadratroden af 5)
Og jeg skal finde cirklens skæring med andenaksen. Intuitivt vil det betyde at x-værdien skal være 0.
Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg griber den an herfra, men dette er hvad jeg var kommet frem til:
(0-1)^2+(y-3)^2=kvr5
<=>
1 + y^2+9-3y=kvr5
<=>
y^2-3y+10-kvr5=0
Men dette er ikke korrekt, da det giver en negativ determinant (-22,0557) og jeg véd fra facitlisten at svaret er P(0,1) og Q(0,5)...
Krydser finge for en hjælpende hånd.
Jeg har følgende cirkel: (x+1)^2+(y-3)^2=(kvadratroden af 5)
Og jeg skal finde cirklens skæring med andenaksen. Intuitivt vil det betyde at x-værdien skal være 0.
Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg griber den an herfra, men dette er hvad jeg var kommet frem til:
(0-1)^2+(y-3)^2=kvr5
<=>
1 + y^2+9-3y=kvr5
<=>
y^2-3y+10-kvr5=0
Men dette er ikke korrekt, da det giver en negativ determinant (-22,0557) og jeg véd fra facitlisten at svaret er P(0,1) og Q(0,5)...
Krydser finge for en hjælpende hånd.
Skriv et svar til: Cirkelskæring (b-niveau)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
