Matematik

Hjælp til terminsprøve

16. marts 2007 af mariekinns (Slettet)
Okay, så, her i torsdags tror jeg det var, var jeg til termins prøve. Jeg har Matematik på B niveau. Anyway, en af opgaverne hed følgende:

Opgave 5
En kasse med kvadratisk bund har rumfanget 125.
a) Angiv arealet af kassens samlede overfalde som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.

Jeg synes at jeg mangler højden før jeg kan regne ud hvad den samlede overfalde er, så ville høre om der var nogen af jer smarte matematik mennesker der ved hvordan den skulle løses, for det irriterer mig virkelig at jeg ikke kan finde ud af den :P

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2007 af mathon

V = h*x^2

h = V/x^2

h = 125/x^2

4h = 500/x^2


areal:
4 sideflader 4*h*x
låg + bund = 2x^2

Ov_total = 2x^2 + 4*h*x

Ov(x)_total = 2x^2 + 500/x^2*x

Ov(x)_total = 2x^2 + 500/x

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)

Overfladearealet må være (forudsat at kassen har et låg) givet ved:

O=2x^2+4xh (*)

Rumfanget må være givet ved

V=x^2*h

...hvor h er højden i kassen. Det oplyses at V=125, dvs:

x^2*h=125 <=>
h=125/x^2

Dette indsætter vi i (*)

O = 2x^2+4xh = 2x^2+4x*125/x^2 = 2x^2+500/x

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2007 af Martinen (Slettet)

O = 6*a^2
V = a^3 -> a=3.RT(V)
O = 6*(3.RT(V))^2 = 6*V^(2/3)
O = 6*125^(2/3) = 150

Svar #4
16. marts 2007 af mariekinns (Slettet)

Argh, damn!

Nu kan jeg jo godt se det... Tak for hjælpen, så laver jeg i hvert fald ikke den fejl næste gang :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2007 af ljn (Slettet)

Ved du om den terminsprøve i havde i torsdags er den samme som resten af dem der skal til terminsprøve i mat B-niveau får?

Skriv et svar til: Hjælp til terminsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.