Matematik
Logaritmer
21. marts 2007 af
Burhone (Slettet)
Hejsa..
Jeg har dette lille regnestykke:
log(x+2)-log(x+1)=1
Jeg havde forestillet mig at man så skulle sige:
log((x+2)/(x+1)), men dette synes jeg ikke gav mening alligevel..
Har prøvet at solve den og så siger min lommeregner at x=-.8889 og jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal komme frem til dette?? Håber nogen kan hjælpe:)
Jeg har dette lille regnestykke:
log(x+2)-log(x+1)=1
Jeg havde forestillet mig at man så skulle sige:
log((x+2)/(x+1)), men dette synes jeg ikke gav mening alligevel..
Har prøvet at solve den og så siger min lommeregner at x=-.8889 og jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal komme frem til dette?? Håber nogen kan hjælpe:)
Svar #1
21. marts 2007 af filleellif (Slettet)
Du er i den rigtige regning:
log((x+2)/(x+1)) = 1 <=>
(x+2)/(x+1) = 10 <=>
x+2 = 10x + 10 <=>
9x = -8 <=>
x=-8/9 , som netop er -.8889 ! :)
log((x+2)/(x+1)) = 1 <=>
(x+2)/(x+1) = 10 <=>
x+2 = 10x + 10 <=>
9x = -8 <=>
x=-8/9 , som netop er -.8889 ! :)
Svar #2
21. marts 2007 af janus_lind (Slettet)
Jeg får 1,333.. altså 1 1/3.
Det er fint, at du bruger logaritmeregneregler. Prøv at fjerne logaritmen ved at opløfte i 10'er-potens.
Så fås (x+2)/(x-1)=10^1
Det er fint, at du bruger logaritmeregneregler. Prøv at fjerne logaritmen ved at opløfte i 10'er-potens.
Så fås (x+2)/(x-1)=10^1
Svar #3
21. marts 2007 af janus_lind (Slettet)
Ok, ignorer mit indlæg! Jeg havde set det som (x-1). Men fremgangs måden fremgår jo også af #1 alligevel (jeg var for langsom)! :-p
Skriv et svar til: Logaritmer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
