Matematik
cosinus & areal beregning
23. marts 2007 af
Jesper* (Slettet)
En byggegrund har form som en firkant ABCD, hvor vinkel A=80grader, vinkel B=60grader, vinkel C=105grader, siden AD=21meter og siden AB=50meter.
1) Bestem længden af diagonalen BD.
2) Bestem arealet ag byggerunden.
svar
1) a^2=b^2+c^2-2*b*c*cos(A)
a^=21^2+50^2-2*21*50*cos(80)
a=50,7576
HVORDAN REGNER JEG DEL 2 ?
1) Bestem længden af diagonalen BD.
2) Bestem arealet ag byggerunden.
svar
1) a^2=b^2+c^2-2*b*c*cos(A)
a^=21^2+50^2-2*21*50*cos(80)
a=50,7576
HVORDAN REGNER JEG DEL 2 ?
Svar #1
23. marts 2007 af Teazy (Slettet)
Kan du ik dele byggegrunden ind i 2 trekanter og bruge formlen T = ½*a*b*sin(c)(eksempel)
Svar #2
23. marts 2007 af Jesper* (Slettet)
Jo jeg har sagt T=½*b*c*sin(A)
T= ½*21*50*sin(80)= 526,9509...
kan det passe at arealet er 526,9509 ???
T= ½*21*50*sin(80)= 526,9509...
kan det passe at arealet er 526,9509 ???
Skriv et svar til: cosinus & areal beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
