Matematik

TIL matematikkyndige!!

23. marts 2007 af Teazy (Slettet)
Opgaven lyder således, men kan ik lige hitte ud af den :)

Bestem a så linjerne med ligningerne er paralalle

(a+1)x + y = 6 og x + 2ay = 5

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2007 af mathon

y=-(a+1)x+6

y=-(1/2a)x+5/(2a)

samme hældning - og dermed parallellitet - opnås, når

-(a+1)=-(1/2)a

a+1=a/2

a/2 = -1

a = -2

Svar #2
23. marts 2007 af Teazy (Slettet)

gir den ikke?

-(a+1)=-(1/2a)

(a+1) = (1/2a)

2a^2+2a-1 ??? og så skal den vel løses som en 2. grads ligning



Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2007 af mathon



Sorry!!!

du har naturligvis helt ret!!!

det var her - vist stadig søvnklatter i øjnene -, det gik "skrivegalt" -(a+1) = -(1/2)a
skulle have været

-(a+1) = -(1/2a) og dermed dit udtryk 2a^2+2a-1=0, hvoraf

a = (-1+sqr(3))/2....... og..... a = (-1-sqr(3))/2

Skriv et svar til: TIL matematikkyndige!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.