Matematik
Hvad skal man?
24. marts 2007 af
Sannaen (Slettet)
Hejsa, nogen som kan forklare mig, hvad jeg skal i de følgende opgaver? Jeg kan ikke lige helt forstå opgaverne. evt. vise udregningerne for en af hver, så jeg kan se grundprincippet deri (:
4) find den første (derivative) af de følgende funktioner:
a) y=x16
b) y=x0.5
c) y=x-3.5
d) y=1/x1/2
e) y=1/squrt. x
5) find hældningsgraden /gradienten af grafen med funktionen y=x4 når
a) x=-4
b) x=-1
c) x=0
d) x=1
e) x=4
6) find hældningsgraden /gradienten af grafer med hver af de følgende funktioner i punkterne:
a) y=x3 at x=-3, at x=0 og at x=3
b) y=x4 at x=-2 og at x=2
c) y=x1/2 at x=1 og x=2
d) y=x-2 at x=-2 og x=2
4) find den første (derivative) af de følgende funktioner:
a) y=x16
b) y=x0.5
c) y=x-3.5
d) y=1/x1/2
e) y=1/squrt. x
5) find hældningsgraden /gradienten af grafen med funktionen y=x4 når
a) x=-4
b) x=-1
c) x=0
d) x=1
e) x=4
6) find hældningsgraden /gradienten af grafer med hver af de følgende funktioner i punkterne:
a) y=x3 at x=-3, at x=0 og at x=3
b) y=x4 at x=-2 og at x=2
c) y=x1/2 at x=1 og x=2
d) y=x-2 at x=-2 og x=2
Svar #1
24. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
kan det passe at a) er sådan :
a) y=x16 = 16x(16-1) = 16x15
a) y=x16 = 16x(16-1) = 16x15
Svar #2
24. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
b) y=x0.5 = 0.5x(0.5-1) = 0.5x-0.5
c) y=x-3.5 = -3.5x(-3.5-1) = -3.5x-4.5
d) y=1/x1/2 = x-1/2 = -1/2x(-1/2-1) = -1/2x-3/2
e) y=1/vx = 1/x1/2 = x-1/2 = -1/2x(-1/2-1) = -1/2x-2/3
c) y=x-3.5 = -3.5x(-3.5-1) = -3.5x-4.5
d) y=1/x1/2 = x-1/2 = -1/2x(-1/2-1) = -1/2x-3/2
e) y=1/vx = 1/x1/2 = x-1/2 = -1/2x(-1/2-1) = -1/2x-2/3
Skriv et svar til: Hvad skal man?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
