Matematik

BMI

25. marts 2007 af barbie_girl (Slettet)
BMI= m*x^(-2)
m= personens vægt i kg
x= højden målt i meter

Personerne Aog B vejer begge 80 kg , og A er 6% højere end B.
a) Hvor mange % er A's BMI mindre end B's BMI?

Hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2007 af Lurch (Slettet)

Se på forholdet mellem de to BMI'er

(BMIA)/(BMIB) = (mA*xA^(-2))/(mB*xB^(-2))

Svar #2
25. marts 2007 af barbie_girl (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt .Kan du ikke gøre det lidt mere præcist?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2007 af Montavr (Slettet)

det kan gøre på en nemmere måde.. altså du kan fx sige at B er 1 meter høj (jeg ved godt at der er lidt for lavt, men 1-tallet er nemt at regne med), og A er 1,06 meter høj, så har du A og B's vægt som er 80 kg, og du har hver deres Højde, hvor A's højde er 6% højere end B's.. så ska du bare finde BMI og se på forskellen.. så når du finder forskellen siger du:

(forskellen * 100 / B's BMI) = svaret

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2007 af allan_sim

#3.
Hvordan kan du vide, at du altid får det samme svar ved en forøgelse på 6%? Det kræver netop et generelt argument a la #1.

Svar #5
25. marts 2007 af barbie_girl (Slettet)

Jeg kan stadigvæk ikke forstå det .Kan I ikke forklare det sådan så jeg kan forstå det?

Svar #6
25. marts 2007 af barbie_girl (Slettet)

hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Som skrevet i #1, skal du se på forholdet mellem BMI'et for person A og B. Brug, at x_A = 1,06*x_B (hvorfor?).

#6:
Drop sådan noget. Det er meningsløst!

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2007 af labor13 (Slettet)

sådan en gang vrøvl;) ej....skal ikke dømme andres forståelse af et givent matematisk problem....men det her er en potensfunktion, og som du jo ved gælder det at i potensvækst er %vækst på x aksen = % vækst på y aksen....sagt på en anden måde....fremskrivnings faktor for y = Fremskrivningsfaktor for x opløftet til a....det a der er i din funktionsforskrift....slutter lige af med at skrive det op some en formel...:

F(Y)=F(x)^a

din x værdi er de 6% som A er højere end B, det tal omskrives til decimaltal: 1,06
dit a er -2

så hvor mange procent er A's BMI mindre en B's?

svar: 1,06^-2= 0,889

så skal vi lige bruge den formel der hedder a-1

her bliver det 0,889-1= -0,11*100= -11%. minusset indikere at der er tale om "mindre end" hvorimod stod der ikke minus var det "større end".:)
givet spørgsmålet i opgaven kan du også regne ud at der er "mindre end"....

altså er A's BMI 11% mindre end B's.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2014 af Marialind (Slettet)

Jeg forstår ikke hvor formlen a-1 kommer fra i det sidste indslag?


Skriv et svar til: BMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.