Matematik

2.gradsligning

26. marts 2007 af LiL-H (Slettet)
Hvordan løser jeg denne ligning?
ln^2x = 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2007 af pssc (Slettet)

Hej

Jeg vil mene du skal sætte e(x) ind på begge sider af lighedstegnet da den jo er den omvendte funktion af ln(x)

e(ln2x)=e(1)
2x=e(1)
x=e(1)/2

er ikke 100 % sikker da det er længe siden jeg har haft om det. men håber da det kan hjælpe dig påvej

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2007 af mathon

ln^2(x)=1

ln(x) = +/-1

x = +/-e

Svar #3
26. marts 2007 af LiL-H (Slettet)

#2:

Hvordan kommer du fra

ln^2(x)=1

til

ln(x) = +/-1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2007 af mathon

ln^2(x)=1

(ln(x))^2 = 1

|ln(x)| = sqr(1)=1

ln(x) = +/-1

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2007 af mathon


vedrørende svar #2

jeg har begået en beklagelig fejl:

rettelse:

ln(x) = +/-1

ln(x) = 1 medfører x = e

ln(x) = -1 medfører naturligvis x = e^(-1) og IKKE -e

Skriv et svar til: 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.