Matematik
kombinatorik-ligning
26. marts 2007 af
gym elev3 (Slettet)
Om de positive hele tal n og r oplyses at:
K(n,r) / K(n, r-1) = (3/4)
og K(n,2) = 15
beregn n og r?
--------
Som opgaven lyde beregn, det er det jeg ikke kan finde ud af.
K(n,2)= n! / (2!*(n-r)!)
Jeg kan ikke finde ud af at isolere når den ubekendte har falkutet. Jeg kan kun låse det grafisk, men der står jo beregn???
Om de positive hele tal n og r oplyses at:
K(n,r) / K(n, r-1) = (3/4)
og K(n,2) = 15
beregn n og r?
--------
Som opgaven lyde beregn, det er det jeg ikke kan finde ud af.
K(n,2)= n! / (2!*(n-r)!)
Jeg kan ikke finde ud af at isolere når den ubekendte har falkutet. Jeg kan kun låse det grafisk, men der står jo beregn???
Svar #2
26. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
15 =n! / (2!*(n-2)!) <=>
30*(n-2)! = n! <=>
30 = n!/(n-2)! <=>
30 = n*(n-1)
så har du en helt almindelig ligning
30*(n-2)! = n! <=>
30 = n!/(n-2)! <=>
30 = n*(n-1)
så har du en helt almindelig ligning
Svar #4
27. marts 2007 af gym elev3 (Slettet)
På hvilken måde kommer man fra
30 = n!/(n-2)! <=>
til:
30 = n*(n-1)
Hvilken regneregl bliver brugt?,så jeg ved det til næste gang også??
30 = n!/(n-2)! <=>
til:
30 = n*(n-1)
Hvilken regneregl bliver brugt?,så jeg ved det til næste gang også??
Svar #5
27. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#4:
Brug definitionen på fakultet og forkort derefter!
Brug definitionen på fakultet og forkort derefter!
Skriv et svar til: kombinatorik-ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
