Matematik
intergral regning
27. marts 2007 af
uhanse (Slettet)
Hej igen
Jeg har denne opgave, som lyder
Bestem intergralet integral((4*x - (x)^(2)),(x),(0),(2)) og giv en geometrisk fortolkning af resultatet.
Jeg ved at integral((4*x - (x)^(2)),(x),(0),(2)) er (-1/3x^3+2x^2),0,2
og at intergralet giver -5*2/3
men giv en geometrisk fortolkning af resultatet, hvad menes der med det??
Jeg har denne opgave, som lyder
Bestem intergralet integral((4*x - (x)^(2)),(x),(0),(2)) og giv en geometrisk fortolkning af resultatet.
Jeg ved at integral((4*x - (x)^(2)),(x),(0),(2)) er (-1/3x^3+2x^2),0,2
og at intergralet giver -5*2/3
men giv en geometrisk fortolkning af resultatet, hvad menes der med det??
Svar #1
27. marts 2007 af Sentinox (Slettet)
Den geometriske fortolkning, er arealet under kurven
f(x) = 4*x-x^2, fra x=0..2.
Det bemærkes hertil at dette endvidere er halvdelen af det areal af f(x) der ligger over x-aksen, dette indses da f(0)=0, og at f(2) er toppunkt for parablen.
//Sentinox
f(x) = 4*x-x^2, fra x=0..2.
Det bemærkes hertil at dette endvidere er halvdelen af det areal af f(x) der ligger over x-aksen, dette indses da f(0)=0, og at f(2) er toppunkt for parablen.
//Sentinox
Skriv et svar til: intergral regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
