Matematik

Mat aflevering. please!

28. marts 2007 af logind (Slettet)
Hej alle

Jeg har fået følgende opgave stillet:

OPG 11

I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 ENHEDER længere end BC.

Bestem a, således at vinkel C=90 grader


Jeg er kommet frem til følgende:

AC=BC

AB=AC+2=BC+2

c=a+2

Hvordan kommer jeg videre?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2007 af Lurch (Slettet)

husk at pythagoras kun gælder for retvinklede trekanter, så hvis a^2+b^2=c^2, så er C=90 grader

Svar #2
28. marts 2007 af logind (Slettet)

Okay. Ehm hvordan kommer jeg videre med det?

tak for henvendelse

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2007 af Lurch (Slettet)

Hvis a er længden af sidderne AC og BC, så er , som du selv skriver, siden AB=a+2. HVIS trekanten er retvinklet, og vinkel C er 90 grader, så gælder pythagoras sætning, og da det er C der er ret, er siden c hypotenusen, så
AC^2 + BC^2 = AB^2
a^2 + a^2 = (a+2)^2

Svar #4
28. marts 2007 af logind (Slettet)

nåeeh smart!

men hvordan finder jeg så siden a? - det er jo a som jeg skal bestemme så vinkel c er lig 90?

Svar #5
28. marts 2007 af logind (Slettet)

Har fundet ud af det! (SOLVE:))

Mange tak for hjælpen. det sætter jeg pris på.!

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2007 af Lurch (Slettet)

det var så lidt. Sidan a findes nu bare ved at løse ovenstående ligning, som er en ganske simpel 2. grads ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2007 af Lurch (Slettet)

det var så lidt. Sidan a findes nu bare ved at løse ovenstående ligning, som er en ganske simpel 2. grads ligning.

Skriv et svar til: Mat aflevering. please!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.