Matematik
Toppunktet i en parable
29. marts 2007 af
shafh (Slettet)
Hey.
Er dette formelen til at finde en toppunktet i en parabel?
s=-d/2*a
t=-d/4*a
Har bare fået forkerte punkter når jeg prøver med denne sætning:
y=-x^2+3x+4
Får udregnet d til 0
og får derfor både s og t til 0.
Og det passer ikke ifølge min grafregner
Er dette formelen til at finde en toppunktet i en parabel?
s=-d/2*a
t=-d/4*a
Har bare fået forkerte punkter når jeg prøver med denne sætning:
y=-x^2+3x+4
Får udregnet d til 0
og får derfor både s og t til 0.
Og det passer ikke ifølge min grafregner
Svar #1
29. marts 2007 af sub417 (Slettet)
Nej det er ikke den rigtige.
Den rigtige er (-b/2a , -d/4a)
Prøv med den!
Den rigtige er (-b/2a , -d/4a)
Prøv med den!
Svar #3
29. marts 2007 af dnadan (Slettet)
formlen for toppunktet er:
T(-b/(2a);-d/(4a))
Og ikke dén, som du angiver... Prøv nu igen...
T(-b/(2a);-d/(4a))
Og ikke dén, som du angiver... Prøv nu igen...
Skriv et svar til: Toppunktet i en parable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
