Matematik

Mat.

01. april 2004 af Tanja V (Slettet)
Hej

Jeg vil meget gerne have hjælp til 2 opgaver:

1)I planen er givet to vektorer a og b, hvor længden af a=5, længden af b=3 og vinklen imellem dem er 60.

Beregn skalaproduktet a*b, og beregn længden af projektionen af b på a.

skalarproduktet har jeg fået til 15/2, det andet spørgsål kan jeg ikke finde ud af lave.(+resten)

Beregn længden af vektor a+b samt gradtallet for vinklen mellem denne vektor og vektor a.

Bestem tallet t, så vektor ta+b står vinkelret på vektor a.

2) Beregn den eksakte værdi af integralet

int. fra 0 til 1 af (kvad(x)+1/kvad(x+1))dx.

På forhånd tusind tak for hjælpen:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

projektionen af b: start med at tegne det. Du kan lave en retvinklet trekant hvor hypotenusen er |b| og projektionen af b(b(p)) er den modstående. Du kender to af vinklerne, den som er 60 og den som er 90. Altså er den sidste vinkel 90-60=30. Projektionen er så |b|*sin30.

Ud fra samme tegning kan du svarer på næste spørgsmål. Længden af a+b er jo så hypotenusen i en en ny retvinklet trekant. Den hosliggende er |a|-b(p) og den modstående er cos30*|b|.

For at lave den sidste er det smart at give vektorerne koordinater. :) Så det burde man nok egentlig have gjort fra start af :) Start med at kalde a(5,0).
og find b's koordinater ud fra cosv=blablabalb

sæt så ta+b=a og isoler t


Svar #2
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Hva' med opg.2?

Svar #3
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Hvorfor ska' det lige vær de 90 grader??

Svar #4
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg har forstået det!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

opgave 2 sidder jeg og roder med :)

#3: Forstår ikke helt hvad du mener. Hvis du har en retvinklet trekant må den ene vinkel jo være 90 grader. Har du tegnet det?

Svar #6
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Nej jeg har ikke tegnet det, men jeg forstår ikke det der med 90-30.

Svar #7
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Nu kan jeg ikke engang huske hva' hypotenusen var?

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Så start med at tegne det. Det kræver bare ikke engang en vinkelmåler. Du kan bare tegne en skitse for forståelsens skyld...

Svar #9
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Du kan lave en retvinklet trekant hvor hypotenusen er |b| og projektionen af b(b(p)) er den modstående:

Forstår ikke (b(p))

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

b(p) = projektionen af b på a

Svar #11
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Nå..ok

Svar #12
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Hvis du har lavet den her opgave før, vil du så ikke være sød og skrive den op. Det er kun hvis du gider:-)
TAK

Svar #13
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Hvis du har lavet den her opgave før, vil du så ikke være sød og skrive den op. Det er kun hvis du gider:-)
TAK

Svar #14
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Undskyld jeg kom til at taste to gange!!

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

ellers så start med at finde koordinaterne. Pladser a som a(5,0).

Find så b:
Du ved at a*b=15/2

altså 15/2=5b1 <=> b1=15/10=1.5

du ved så at kvrod(b1^2+b2^2)=3

Så b2^2=9-1.5^2

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Har ikke lavet den før, men prøv at finde koordinater istedet så

Svar #17
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

15/2=5b1; hvor har du nu så de 5b1 fra

Brugbart svar (0)

Svar #18
01. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

da a*b=a1*b1+a2*b2 og a1=5 og a2=0 => 15/2=5b1

Svar #19
01. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Nå...men det er lige meget,selvfølgelig tak for hjælpen, men NU gider jeg ikke rigtig at lave den længere.

Skriv et svar til: Mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.