Matematik
Vektorregning
04. april 2007 af
Mille_87 (Slettet)
Hej derude...
Jeg har følgende opgave:
I et koordinatsystem er givet vektoren a = (2,-3)
Om en vektor b oplyses at
a(vektor) prik b(vektor) = 4 0g
a(vektor) prik b(tværvektor) = 19
Bestem koordinatsættet til b(vektor)
Jeg kan ikke gennemskue, hvordan jeg skal finde koordinatsættet til b(vektor), Er der nogen, som kan give mig lidt hjælp?
På forhånd tak.
Jeg har følgende opgave:
I et koordinatsystem er givet vektoren a = (2,-3)
Om en vektor b oplyses at
a(vektor) prik b(vektor) = 4 0g
a(vektor) prik b(tværvektor) = 19
Bestem koordinatsættet til b(vektor)
Jeg kan ikke gennemskue, hvordan jeg skal finde koordinatsættet til b(vektor), Er der nogen, som kan give mig lidt hjælp?
På forhånd tak.
Svar #1
04. april 2007 af Madsst (Slettet)
Husk på hvad prikproduktet mellem to vektorer er:
er a og b to vektorer i R^2 er prikproduktet mellem dem: a prik b = a1*b1+a2*b2. Samtidig er a prikket med tværvektoren til b, a prik b(hat) = a1(-b2)+a2b1
Da du kender resultatet af de to prikprodukter og koordinaterne til a, har du derfor to ligninger i to ubekendte, b1 og b2.
er a og b to vektorer i R^2 er prikproduktet mellem dem: a prik b = a1*b1+a2*b2. Samtidig er a prikket med tværvektoren til b, a prik b(hat) = a1(-b2)+a2b1
Da du kender resultatet af de to prikprodukter og koordinaterne til a, har du derfor to ligninger i to ubekendte, b1 og b2.
Skriv et svar til: Vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
