Matematik
Haster!! Tretrin...
07. april 2007 af
SarahEva (Slettet)
Jeg har fået stillet en opgave, hvor jeg skal bruge tre-trinsreglen, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af det.. kan nogen hjælpe mig?
Opgaven lyder således:
Bestem vha 3-trins reglen f'(x0), når f(x)=ax^2+b
(der, hvor der står f'(x0), er 0 i sænket skrift.)
Hjælp!! :)
Mange tak
Opgaven lyder således:
Bestem vha 3-trins reglen f'(x0), når f(x)=ax^2+b
(der, hvor der står f'(x0), er 0 i sænket skrift.)
Hjælp!! :)
Mange tak
Svar #1
07. april 2007 af Waterhouse (Slettet)
Du opstiller først differenskvotienten og regner lidt
d(x)=
[f(x)-f(x0)]/(x-x0) =
[ax^2+b-(a(x0)^2+b)]/(x-x0) =
[ax^2+b-a(x0)^2-b]/(x-x0) =
[a(x^2-(x0)^2)]/(x-x0) =
[a(x-x0)(x+x0)]/(x-x0) =
a(x+x0)
...og lad så x gå mod x0. Hvad sker der?
d(x)=
[f(x)-f(x0)]/(x-x0) =
[ax^2+b-(a(x0)^2+b)]/(x-x0) =
[ax^2+b-a(x0)^2-b]/(x-x0) =
[a(x^2-(x0)^2)]/(x-x0) =
[a(x-x0)(x+x0)]/(x-x0) =
a(x+x0)
...og lad så x gå mod x0. Hvad sker der?
Skriv et svar til: Haster!! Tretrin...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
