Matematik

Sinus og cosinus

15. april 2007 af Hami-D (Slettet)
I en trekant ABC er AB = 14, AC = 21 og vinkel A = 36 grader

Jeg skal bestemme siden BC og vinklen B og derefter finde arealet af trekanten.

I opgave 2 skal jeg finde længden af højden hb(lille b) fra vinkelspids B til den modstående side.

Nogen der kan hjælpe? Har prøvet at regne opgaven, men tror jeg ramte helt ved siden af. Derfor har jeg brug for hjælp og vil være meget taknemmelig hvis nogen gad hjælpe en dreng i nød? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2007 af Esbenps

Brug cosinusrelationerne til at udregne siden BC. Så kan cosinusrelationerne give dig resten af vinklerne...

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2007 af mathon


1) brug cos-relationen til at beregne |BC|

2) cos(B) = (a^2+c^2-b^2)/(2*a*c)

3) T = ½*|AB|*|AC|*sin(A)

4) 2T = h_b*b

Svar #3
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

#2

Hvorfor har du skrevet 4 punkter op?

Er det 4 forskellige måder at regne ud eller? forstår det ikke helt.

Svar #4
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

Når i har skrevet tal osv. op så skriv gerne en forklaring med. Hvorfor gør i sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2007 af Esbenps

Så vidt jeg kan se, har ingen kommet med tal og løsninger. Vi er kommet med formler/metoder til at løse det...

Prøv at benytte de formler, som mathon skriver...

Svar #6
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

Mathon hvorfor har du lavet 4 punkter? er det til hver opgave? eller?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2007 af mathon

til opgave 1:

1) brug cos-relationen til at beregne |BC|

2) cos(B) = (a^2+c^2-b^2)/(2*a*c)


til opgave 2:

1) T = ½*|AB|*|AC|*sin(A)

2) 2T = h_b*b

Svar #8
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

Tak klogesen :D

Svar #9
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

Til den første opgave er det så ikke den rigtige at bruge?

a^2 = b^2 + c^2 – 2 * b * c * cos(A) ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. april 2007 af mathon


JO!!!

Svar #11
15. april 2007 af Hami-D (Slettet)

Kan det passe siden BC er 12,7 cm? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. april 2007 af mathon


passer fint!!!!

Skriv et svar til: Sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.