Matematik

HJÆLP -HASTER

17. april 2007 af _rie_ (Slettet)
åh åh. matematikaflevering - men jeg er ikke just en haj til matematik. er der en, der vil hjælpe mig?

det er opgave 1.005 fra Stx B:

bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)= x^3+k*x^2-3*(-2)+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2007 af Mimical (Slettet)

Hvorfor skriver du -3*(-2)+6? Det er jo lig 12.
Det du skal gøre er at sætte ligningen = -2 og så løse den mht. til k.

Svar #2
17. april 2007 af _rie_ (Slettet)

fordi det står sådan i opgaven. ja, jeg har sat den lig -2, altså sat -2 ind på xs plads.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2007 af Mimical (Slettet)

Er ved at kigge på den.

Svar #4
17. april 2007 af _rie_ (Slettet)

super

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2007 af Mimical (Slettet)

Den er vist ikke helt ligetil.

Svar #6
17. april 2007 af _rie_ (Slettet)

hmm nej:(

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2007 af Mimical (Slettet)

Got it! Som jeg forklarede i #1 sætter du hele ligningen =-2, dernæst isolerer du k. Dvs. du får
k=-(x^3+14)/x^2. Derefter sætter du -2 ind istedet for x'erne og får så k=-5

Svar #8
17. april 2007 af _rie_ (Slettet)

åhh, tak skal du have:)

Svar #9
17. april 2007 af _rie_ (Slettet)

hvordan isolerede du k?:/

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2007 af Mimical (Slettet)

Rettelse til #7: Det giver tre rødder herunder x=2, men det var vist -2 det skulle give. Det må være en fortegnsfejl et eller andet sted.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2007 af Mimical (Slettet)

#9 Start med at fratrække x^3+12 fra begge sider i ligningen, dernæst dividerer du med x^2 også på begge sider.

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. april 2007 af Mimical (Slettet)

Igen #7 det var en regnefejl k=-3/2

Svar #13
17. april 2007 af _rie_ (Slettet)

jeg forstår ikke når du i #7 får det til:

k = -(x^3+ 14)/x^2

jeg får det til k = -x^3+3x+6/x^2

??

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. april 2007 af Mimical (Slettet)

#12 og så giver den kun en rod nemlig x=-2

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. april 2007 af Mimical (Slettet)

Du har
x^3+k*x^2-3*(-2)+6=-2 <=>
x^3+k*x^2+12=-2 <=>
k*x^2=-2-x^3-12 <=>
k*x^2=-x^3-14 <=>
k=(-x^3-14)/x^2 så indsætter du -2 på x'ernes plads og får:
k=(-(-2)^3-14)/(-2)^2 <=>
k=(-(-8)-14)/4 <=>
k=-3/2

Skriv et svar til: HJÆLP -HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.