Matematik
Forskrift
18. april 2007 af
memomo (Slettet)
Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4)
Bestem en forskrift for f(x).
How?
Bestem en forskrift for f(x).
How?
Svar #1
18. april 2007 af ridefisken (Slettet)
grafen for f(x) er en parabel, dvs.
f(x) = ax^2+bx+c
du skal finde a, b og x.
du har funktionsværdier, f(2)=0, f(8)=0, f(0)=4
indsæt dem i ligningen hver i sær, og du har 3 ligninger med 3 ubekendte.
Det er i hvert fald en måde at gøre det på :-)
f(x) = ax^2+bx+c
du skal finde a, b og x.
du har funktionsværdier, f(2)=0, f(8)=0, f(0)=4
indsæt dem i ligningen hver i sær, og du har 3 ligninger med 3 ubekendte.
Det er i hvert fald en måde at gøre det på :-)
Svar #3
18. april 2007 af memomo (Slettet)
tak, men jeg er desværre ikke helt med på hvad du mener.. hehe.. kan du eventuelt give et eksempel? :)
Svar #4
18. april 2007 af Esbenps
En lidt anden måde, som nok er lettere er at tænke på faktoriseringen af polynomier. Et polynomium med rødderne r1 og r2 kan skrives på denne måde:
p(x) = a(x-r1)(x-r2).
Rødderne har du, idet du jo kender punkterne P og Q.
Du kan desuden benytte dit punkt R til at bestemme a, hvis du udnytter, at p(0) = 4 (det er det R siger)...
p(x) = a(x-r1)(x-r2).
Rødderne har du, idet du jo kender punkterne P og Q.
Du kan desuden benytte dit punkt R til at bestemme a, hvis du udnytter, at p(0) = 4 (det er det R siger)...
Skriv et svar til: Forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
