Debat
Gab Powerpoint?
18. april 2007 af
Niika (Slettet)
Hey ..
Læs lige denne artikel: pcworld.dk/art/8609?fpindex&fppos=3&a=block&i=113
Hvad synes i? Ville i give professor John Sweller ret?
Læs lige denne artikel: pcworld.dk/art/8609?fpindex&fppos=3&a=block&i=113
Hvad synes i? Ville i give professor John Sweller ret?
Svar #1
18. april 2007 af dream-princess (Slettet)
Arghh må indrømme jeg ikke er helt enig, jeg synes at power point er en genial ting, det har dog det ene minus at man nogle gange kommer til at lukke af for den person som taler (altså fordragsholderen).
Det sker i hvert fald for mig selv hvis der står meget tekst på power pointen, og det er også selvom han/hun uddyber det som de har stående i power pointen, jeg synes bare det fjerner fokus lidt.
Jeg bruger det (desværre) selv meget flittigt hvis jeg skal lave fremlæggelser, men det er nok fordi jeg synes det rart at folk kan se et billede eller får overskrifterne til det jeg snakker om, men ikke for meget tekst, for så ved jeg jo hvordan jeg selv ville ende ;)
Men det måske bare mig ;)
Det sker i hvert fald for mig selv hvis der står meget tekst på power pointen, og det er også selvom han/hun uddyber det som de har stående i power pointen, jeg synes bare det fjerner fokus lidt.
Jeg bruger det (desværre) selv meget flittigt hvis jeg skal lave fremlæggelser, men det er nok fordi jeg synes det rart at folk kan se et billede eller får overskrifterne til det jeg snakker om, men ikke for meget tekst, for så ved jeg jo hvordan jeg selv ville ende ;)
Men det måske bare mig ;)
Svar #2
18. april 2007 af Niika (Slettet)
Jeg kan sagtens genkende det. Jeg varierer det. Nolge gange fremlægger jeg uden det og bruger tavlen i stedet. Andre gange tager jeg det i brug, fordi det er effetivt, hvis man fx. skal vise tekst og billeder samtidigt..
Men ellers synes jeg, at det ofte ender med, at halvdelen af klassen sidder og gaber..
Men ellers synes jeg, at det ofte ender med, at halvdelen af klassen sidder og gaber..
Svar #3
18. april 2007 af Duffy
Han har ret i at man ikke bare skal stå og gentage den tekst der evt står på sliden.
Man skal som taler uddybe det som sliden formidler.
Der hvor PowerPOint har en HJERNEBLØDNING er det faktum at det ikke er muligt at man kan læse sine noter man har lavet til hver slide, mens sliden bliver vist på lærredet. Helt forrygende dårligt.
Der kan jo være biograf-mørkt der hvor man vil lave sit foredrag, og så kan man ikke brug et stykke papir med sine noter. Og så havde det jo været smart at man kunne læse sine noter ved det pågældende slide, mens det kun er sliden der vises på lærredet (uden noterne, ellers ryger hele ideen jo).
Man skal som taler uddybe det som sliden formidler.
Der hvor PowerPOint har en HJERNEBLØDNING er det faktum at det ikke er muligt at man kan læse sine noter man har lavet til hver slide, mens sliden bliver vist på lærredet. Helt forrygende dårligt.
Der kan jo være biograf-mørkt der hvor man vil lave sit foredrag, og så kan man ikke brug et stykke papir med sine noter. Og så havde det jo været smart at man kunne læse sine noter ved det pågældende slide, mens det kun er sliden der vises på lærredet (uden noterne, ellers ryger hele ideen jo).
Skriv et svar til: Gab Powerpoint?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
