Matematik

3.003

18. april 2007 af Dk1989 (Slettet)
Hey ..

Har brug for en smule hjælp .. og det ville være rart med lidt hælp.. Opgaven lyder:

det radioaktive stof strotium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. Et laboratoriu idnkøber 7 g af stoffet i 2004:

b) Indfør passende betegnelser og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver´, hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.

c) Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre end 1 gram tilbage af stoffet.

Tak på forhånd!

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. april 2007 af gym elev3 (Slettet)

slå op i din bog under renteformlen
Kn = k(1+r)^n

k er start kapitalen (her antal gram)
n er antal perioder (år)
r er stigningen(1%=0,01)

Svar #2
18. april 2007 af Dk1989 (Slettet)

.. og det var b) ? Ska bar være helt sikker :)

Og 100000 tak ..

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2007 af gym elev3 (Slettet)

ja det er b
ved c sætter du slut kapitalen (Kn) til 1 g
og så er det bare at regne årene ud


Svar #4
18. april 2007 af Dk1989 (Slettet)

Mange, mange tak for hjælpen.

Det var sødt af dig. :D


Svar #5
18. april 2007 af Dk1989 (Slettet)

Har lige prøvet at regne den ud med solvefunktionen og så giver det -195,562.. synes det lyder lidt mærkeligt .

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2007 af gym elev3 (Slettet)

hvilken b eller c
du skal hunske at r skal stå som decimaltal
dvs 2,45%= 0,0245

Svar #7
20. april 2007 af Dk1989 (Slettet)

Nårh ja det havde jeg vist glemt .. tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2010 af hulubuluz (Slettet)

Hej jeg sidder med samme opgave, jeg kan simpelthen ikke regne opgave c) ud - er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #9
11. november 2010 af hjæææælp (Slettet)

luna - men det er jo nemt. 

Opgave b: Kn=1-0.0245n

Opgave c: 1=1-0.0245n

her skal du så isolere n. i et CAS-program kan man bare skrive

solve(1=1-0.0245n,n)

n => 78.4479


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2010 af hulubuluz (Slettet)

den skriver bare: false :(


Skriv et svar til: 3.003

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.